Begeleid werken bij MonBallon

Ben jij iemand met een beperking en wil je graag begeleid werken op een fijne plaats met leuk, uitdagend werk? Zou je graag willen werken in een plaats waar iedere dag anders is? Wil je samenwerken met anderen die je helpen en waar je het gezellig mee hebt? Is het voor jou belangrijk om nieuwe dingen te leren en onder de mensen te komen? En heb je daarbij wat extra hulp en ondersteuning nodig?

Dan ben je bij MonBallon aan het goede adres! Je komt werken in de ballondecoratie werkruimte van een professionele ballonartiest die dagelijks bezig is met het maken en bedenken van ballondecoraties. Je gaat meehelpen en al doende leer je het vak. Samen brengen we de decoraties naar de klanten en soms maken we ter plaatse, bij de klant zelf, decoraties. Dan nemen we alles mee en gaan, in een zaaltje of feestruimte, aan de slag.

We oefenen ook in het maken van ballonfiguren zoals ballonhondjes, zwaarden, armbandjes, bloemen van ballonnen. Als we gevraagd worden gaan we op feestjes of bijvoorbeeld in peuterspeelzalen voor de kleintjes ballonfiguren maken. Dat is best spannend voor ons, maar nog veel spannender voor die peuters!

Zo kan een dag er uitzien bij MonBallon:

 • Je komt gezellig binnen en we bespreken wat we die dag gaan doen. Een lijstje op het whiteboard helpt om het te onthouden.
 • We maken een boog*
 • Tijd voor koffie en thee
 • We gaan prijsstickers op zakken plakken voor in de winkel
 • Tijd voor de lunch plus een half uurtje ontspanning
 • We stappen in de ballonnenbus en brengen de boog naar de klant
 • Terug bij MonBallon is het weer tijd voor de koffie of thee
 • We gaan een nieuw ballonfiguurtje oefenen: een hondje van een lange ballon
 • De dag zit er op, je gaat weer naar huis.

*Zo maak je een boog:

 1. neem 2 ballonnen
 2. pomp ze op
 3. knoop aan elkaar
 4. maak vast aan de buis
 5. herhaal dit tot de boog helemaal gevuld is.
 6. Je hoeft het niet alleen te doen, we werken samen.

Lijkt dit werk je leuk, zou je een tijdje stage willen lopen bij ons? Stuur je aanmelding of vraag naar: info@monballon.nl

De begeleiding wordt gegeven door Moniek van Alphen, eigenaar van MonBallon, afgestudeerd aan SPH met een flinke dosis ervaring in het begeleiden van mensen (Prisma, Amarant, Samen Top) en jarenlange ervaring in het ballonnenvak. De kosten van de begeleiding worden over het algemeen betaald uit pgb vanuit WMO of WLZ, wij zijn daarvoor in het bezit van AGB code en VOG.

 

Loop eens binnen om te zien waar we mee bezig zijn, dat vinden wij hartstikke leuk!

 

Groetjes Moniek van Alphen, Team MonBallon